tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mansikkakakkua


Joka kesä täytyy ainakin kerran tehdä mansikkakakku. Viime vuonnakin tein tällä samaisella ohjeella kakun, ensin epäonnistuen ja toisella yrittämällä onnistuen. Käytin Pippuri Prinsessan ohjetta hieman muokkaillen. Esimerkiksi jätin yhden liivatteen pois, sekä tein kakun päällisen eri tavalla.

Pohja:200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk (250g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Päälle:
viipaloituja mansikoita
hyytelösokeri
vettä
(tilkka punaista mehua)

Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle lusikalla painellen.

Täyte:
Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu joko kattilassa tai mukissa mikrossa. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuuman sitruunamehun joukkoon. Anna liivateseoksen hetken jäähtyä ja kaada se sen jälkeen rahka-tuorejuusto-seokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Tämän jälkeen nostele kerma varovasti joukkoon.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia tai yön yli.

Päällinen:
Asettele viipaloidut mansikat hyytyneen täytteen päälle. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Levitä lusikalla kiillettä kakun päälle. Kun kiille on jäähtynyt, irroita kakku reunoista varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti