maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mangojuustokakku


Omien nimpparien takia tein mangojuustokakun, jonka kiille ei onnistunut. Olisi pitänyt antaa kakun vielä hetken hyytyä jääkaapissa. Päällinen on tehty hyytelösokeriin, koska en tykkää yhtään liivatteihin tehdyistä kiilteistä. Niistä tulee päivänkin jääkaapissa olon jälkeen nihkeitä, hyi :s Hyytelösokeriin tehdyt kiilteet säilyttävät pehmeän olomuodon ja makunsa! Ohje on otettu täältä, vähän itse muokkaillen.


Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan (itse tein 26cm):
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2 mango pilttiä
1dl hyytelösokeria
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kuumenna mango piltit kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää hyytelösokeri vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen joukkoon. Kuumenna seosta vielä hetken, kunnes se muuttuu jähmeämmäksi. Anna hetki jäähtyä ja sen jälkeen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 1h.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti