sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyvää Äitienpäivää!


Hellapoliisin tätä ohjetta apunakäyttäen tein äitienpäivän kunniaksi täytekakun. Puolitin ohjeen, koska tein vain 4 munan pohjalla.

Kakun kostutukseen meni noin 3 dl maitoa + 2tl vaniljasokeria


Vadelmamousse:
3 liivatelehteä
1,25 dl Flora vaniljaa vaahdotettuna
100 g sitruuna"tuorejuustoa"  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
1,5-2 dl vadelmia, soseutettuna
0,25-0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,25 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 
Mustikkamousse:
3 liivatelehteä
1,25 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-2,5 dl mustikoita, soseutettuna
0,25-0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,25 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Kiille:
mansikoita ja vadelmia
hyytelösokeria
Valmista mousset näin:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.

Koristele esimerkiksi mansikka-vadelma kiilteellä ja vispikermalla. Vispikermaa meni noin 4,5 dl pursotettuna :)

2 kommenttia:

  1. oi nam toi kakku näyttää ihan yli hyvältä! osaispa itekki leipoo noin hyvin :D ps. toi sun banneri on ihana<3!

    <3: Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :3

      Ei toi kakku mennyt niin hyvin kuin olisi voinut. Monet epäonnistumiset sattuivat matkanvarrella! Oikeesta kulmasta kun ottaa kuvan, niin kaikki näyttää hyvältä.

      Poista