keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hyvää vappua kaikille! Glada vappen till alla!


Vappuun kuuluu perunasalaatti, munkit ja sima. Rajansa kuitenkin kaikella, 196 pikkumunkkia ehkä hiukan liikaa.. Epäröin  "Maailman parhaat munkit"- ohjetta, koska sokerin ja munien vatkaaminen, sekä vaahtoon hiiva-maito seoksen sekoittaminen kuulostaa enemmänkin kuin oudolta! Kannatti kuitenkin ottaa riski ja tehdä munkkeja tuolla ohjeella, koska niistä tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä. Voisi sanoa että juurikin maailman parhaita munkkeja!
     Tuosta taikinamäärästä tulee jäätävästi munkkeja, joten pienempään määrään suosittelen vähintään ohjeen puolittamista.
     Sitten vielä sen perunasalaatin ohje, olkaatte hyvät!

Perunasalaatti
2 kg perunoita
n.½ prk majoneesia (ei kevytmajoneesia)
5-6 prk kermaviiliä
6 suolakurkkua
2-3 salaattisipulia
suolaa

Keitä perunat ja kun ovat tarpeeksi jäähtyneitä, kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko samalla tavalla sipulit, sekä suolakurkut ja lisää ne perunoiden joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviilit ja ensiksi muutama reilu ruokalusikallinen majoneesia. Maista, lisää suolaa ja halutessasi enemmän majoneesia. Peruna imee paljon suolaa, joten kannattaa maistaa salaattia uudelleen vähän ajan päästä ja sen jälkeen lisätä suolaa :) Perunasalaatti on paremman makuista, jos sen tekee edellisenä päivänä ja antaa maustua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti