sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyvää Äitienpäivää!


Hellapoliisin tätä ohjetta apunakäyttäen tein äitienpäivän kunniaksi täytekakun. Puolitin ohjeen, koska tein vain 4 munan pohjalla.

Kakun kostutukseen meni noin 3 dl maitoa + 2tl vaniljasokeria


Vadelmamousse:
3 liivatelehteä
1,25 dl Flora vaniljaa vaahdotettuna
100 g sitruuna"tuorejuustoa"  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
1,5-2 dl vadelmia, soseutettuna
0,25-0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,25 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 
Mustikkamousse:
3 liivatelehteä
1,25 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-2,5 dl mustikoita, soseutettuna
0,25-0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,25 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Kiille:
mansikoita ja vadelmia
hyytelösokeria
Valmista mousset näin:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.

Koristele esimerkiksi mansikka-vadelma kiilteellä ja vispikermalla. Vispikermaa meni noin 4,5 dl pursotettuna :)

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Popsi popsi pinaattia, hampaita se vahvistaa ♪♫



Ei voi sanoa muuta, kuin että omnomnom ♥ Pinaattikeitto on niin parhautta, vielä kun se tekee itse!

Tarvitset:
n. 80 g voita tai margariinia
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1-2 pss (150 g) pakastepinaattia
suolaa
ihan pieni ripaus valkopippuria

Loput ohjeet on luettavissa täältä :)

Ihanaa helatorstaita itse kullekkin!

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hyvää vappua kaikille! Glada vappen till alla!


Vappuun kuuluu perunasalaatti, munkit ja sima. Rajansa kuitenkin kaikella, 196 pikkumunkkia ehkä hiukan liikaa.. Epäröin  "Maailman parhaat munkit"- ohjetta, koska sokerin ja munien vatkaaminen, sekä vaahtoon hiiva-maito seoksen sekoittaminen kuulostaa enemmänkin kuin oudolta! Kannatti kuitenkin ottaa riski ja tehdä munkkeja tuolla ohjeella, koska niistä tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä. Voisi sanoa että juurikin maailman parhaita munkkeja!
     Tuosta taikinamäärästä tulee jäätävästi munkkeja, joten pienempään määrään suosittelen vähintään ohjeen puolittamista.
     Sitten vielä sen perunasalaatin ohje, olkaatte hyvät!

Perunasalaatti
2 kg perunoita
n.½ prk majoneesia (ei kevytmajoneesia)
5-6 prk kermaviiliä
6 suolakurkkua
2-3 salaattisipulia
suolaa

Keitä perunat ja kun ovat tarpeeksi jäähtyneitä, kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko samalla tavalla sipulit, sekä suolakurkut ja lisää ne perunoiden joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviilit ja ensiksi muutama reilu ruokalusikallinen majoneesia. Maista, lisää suolaa ja halutessasi enemmän majoneesia. Peruna imee paljon suolaa, joten kannattaa maistaa salaattia uudelleen vähän ajan päästä ja sen jälkeen lisätä suolaa :) Perunasalaatti on paremman makuista, jos sen tekee edellisenä päivänä ja antaa maustua jääkaapissa.